fredag 29 juli 2011

2 dagar kvar!

Nu är det två dagar kvar på erbjudandet om fraktfritt i e-butiken. Dessutom finns är flera varor generöst nedsatta, så se nu till att du och dina vänner passar på att sko sig prisvärt och med ett rent samvete.

Igår hade vi en kanoneftermiddag på alltid lika rara och genomschysta Goodstore. Efter en svettig förmiddag blev jag dessutom extra glad över deras erbjudande om två Kulau kokosvatten för 40 kr. De gick åt snabbt. Min favorit är den med granatäpple.

Flera av er är ivriga att få se höstkollektionerna och vi hoppas kunna få ut bilder på kommande skor under nästa vecka. Vilken pepp! Det här ska bli kul.

Ha det så vackert!
/Nina
Ingen har väl missat Calles formidabla fönsterdekoration? 

torsdag 28 juli 2011

Idag är vi på Goodstore

Sommarturnén fortsätter och idag gästar vi Goodstore - Stockholms raraste matbutik. Vi finns på plats från kl 16 till stängning kl 20. Är du i stan är ett besök i princip ett obligatorium. Du hittar allt du kan tänkas behöva i livsmedelsväg (inklusive godis, glass och annat supermums som väl är att betecknas som livsnödvändigt) och du kan vara säker på att det du handlar är schyst. Veganskt och ekologiskt.

Idag har vi med oss sommarskor och sneakers, klackar och sandaler. Dessutom kommer du att få se undertecknad i ett par cowboyboots av guds nåde. Årets roligaste födelsedagspresent från några av de raraste människor jag känner. Under en av sommarens resor besökte jag Hällesjö och deras fantastiska Old Trail Town - en miniwesternstad mitt ute i ingenstans. Det var helt underbart att se en människas totala nörderi förvandlas till ett livsverk som är till stor glädje för hela bygden. I can tell you, it was a blast. Vi skrattade så vi grät åt loppisfynd (Stråhattssombrero Enormus var en favorit) och ungarna rånade banker och matade höns. Bootsen ni ser här (och på mig på Goodstore idag) var födelsedagspresenten. Helt syntetiska. Hänsynsfulla pjuck for life!
/Nina

måndag 18 juli 2011

Fraktfritt i e-butiken!

Jo, jag vet. Det är mitt i sommaren och det är kanske lite väl att man ska tänka på hösten. Men jag vill ju inte att ni ska missa ett schyst erbjudande! Vi har monsterrea på de snällaste vinterskorna från 2010 års lager för att göra plats för nya skor som kommer i augusti. Se själv hur billiga Robin har blivit! Under resten av juli månad bjuder vi dessutom på frakten om du väljer Schenker som fraktalternativ i varukorgen. Så haffa ett schyst par själv och tipsa vänner och bekanta.

Att handla med ett gott samvete har aldrig varit enklare.

/Nina

lördag 16 juli 2011

Hemåt mot söndagsöppet

Efter en het, dammig, högljudd och alldeles, alldeles underbar fredag i New York är det nu dags att åka hem till Sverige. Det är med saknad förstås, men också med glädje. Jag längtar efter min cykel, grönsaker och efter att berätta för er om vad vi ska ha på fötterna i höst.

Igår stod gick jag alltså på Broadway, in i ett höghus, åkte upp till 24:e våningen, tog av mig mina sandaler och provade vinterstövlar. Tre par. Neuaura har verkligen lyckats med sina vinterskor i år. Vi måste se till att de syns på svenska gator i vinter.

Cri de Coeur har sitt kontor i West Chelsea och dit gick jag via Chelsea Hotel. Jag har precis läst ut Just Kids av Patti Smith och är helt inne i hennes New York anno 1972. Jag gick in i lobbyn och klappade på väggen lite - tänkte att hon och Robert Mapplethorpe säkert stött emot den vid något tillfälle. Fina, fina Patti.

Även Cri de Coeur har lyssnat till våra önskemål och tagit fram bekväma, lågklackade skor och jag tror att deras kängor kommer att bli en stor succé.

Okej, nu drar jag till flygplatsen. Jag hoppas vi ses på Bondegatan imorgon söndag kl 12-16. Då är jag där.

En av Neuauras söta höstmodeller

söndag 10 juli 2011

Shoppa, rulla, pizza.

Seriöst. Hur bra kan man ha det? Solen gassar på dagarna och kvällarna är tropiskt ljumma. Jag tänker tvångsmässigt att det gäller att passa på att vara ute när det är så fint väder. Men det funkar inte här i Pennsylvania! Det är för varmt. Vi shoppar inomhus istället. AC FTW.

Igår och idag var vi på Premium outlets. Jag är en dålig shoppare och blir helt stressad fastän jag får en hel timme för mig själv. Jag är orutinerad helt enkelt. Men nu åkte vi två dagar i rad och jag lyckades faktiskt rycka med mig två klänningar, så att jag åtminstone slipper gå på affärsmöte i New York (jodåminsann) i en gammal schleten grupptischa. Pinsamt nog har jag inte med mig nog med skor, så jag glodde lite på ett par Madden girls. Flera andra veganskobutiker säljer Madden och kanske borde jag utvärdera dem ordentligt.

Men roligast hittills var ändå gårdagskvällens rulläventyr. Iförd ett par stenåldersquads till tonerna av stenålderspop rullade jag som en kalv på grönbete varv efter varv i den mest osannolika skaterinken. Idag är fötterna fulla med skavsår och jag längtar hem till mina egna skejts, men oj vad det var värt det.

Nu tänker jag äta en till snällmarshmallow från Sweet & Sara. Yeah!

torsdag 7 juli 2011

Sevärdheter i Pennsylvania

Så mycket i det här landet känns som lite på låtsas. Bekant och surrealistiskt på samma gång. Kanske beror det på att så många miljöer i USA känns igen från filmer och tv-program vi har sett ända sedan vi var små men som jag aldrig levt i under en längre tid. Just här i Amishland kryllar det verkligen av skojiga skyltar till sevärdheter och affärer och museum som känns kulissartade. Det är så värt att stanna och gå in och titta och prata med människorna bakom om man vill ha ett minsta litet uns av perspektiv på sitt eget liv.

Igår besökte vi Roadside America som är en miniatyrstad utan sitt like. Det är mäktigt att se alla detaljer som människor, i detta fall mestadels en enda person, ägnat många timmar att omsorgsfullt färdigställa. Det skänker faktiskt lite tröst i en tid då så mycket känns flyktigt och ofta en smula ytligt.
Bild från Roadsides webbplats


Eftersom vi är i bilens förlovade land (jaja, undantaget Amish då) kunde vi lätt brumma vidare och hinna med ännu en sevärdhet och efter en självlysande isglass gav vi oss in i kalkstensgrottorna i Crystal Cave. Här trallar vi verkligen långsamhetens lov. Jag fick en droppe vatten rakt i skallen när jag vandrade omkring bland de fantastiska stalaktiterna och stalagmiterna (japp, jag vet skillnaden! Vet du?) och det sägs att den som får det också kommer att få tur med sig under det kommande året. Mmmm, jag spår försäljningssuccé för höst-/vinterkollektionerna!

Under en snabbskanning av svenska nyheter före sänggåendet stannar jag på artikeln om att KLM ska börja flyga med pommesolja i tanken. Snabbmat återanvänds till snabbmat. Jag gillar't.

onsdag 6 juli 2011

Kul i juli

Men vad hände? Nu står jag här mitt i spenaten och försöker fatta att vi redan har midsommar bakom oss och jag undrar var den där fräkniga, marina folkölskulissen tagit vägen. Eller monterades den kanske aldrig upp? Kalendern visar i alla fall 6 juli och nu har tiden kommit till Green Laces stora sommaräventyr. USA:s östkust!

På agendan står bland annat möten med Neuaura, Novacas och Cri de Coeur. Vi ska få klämma på höstmodellerna och även titta närmre på bälten och väskor, något som flera av våra kunder efterfrågat. Det här ska bli jättekul!

För övrigt så bor jag i mina nya Puerta från Earth. Det här är den bästa promenadskon jag någonsin haft på mig. Nu ska jag hoppa i dem, ta en kopp kaffe och en pumpernickelbagle med tofuttiost och gurka. Hurra!