tisdag 25 oktober 2011

Nyhetsbrev 11/2011


Nämen nu kommer ju snön snart! Jo, det är säkert! Vad kan vara bättre då än att tända lite ljus, trivslas inomhus och kanske baka en kaka. Vi har gått och bakat till oss ett finfint vinterförråd genom att göra de flesta recepten i kakböckerna av Karolina Tegelaar. Lagom till jul kommer dessutom julboken, så se till att skaffa den. Jag lovar att din jul blir så mycket schystare på det sättet. Du skaffar böckerna antingen genom att bli prenumerant, eller så passar du på att hugga ett exemplar nästa gång du besöker oss på Bondegatan.

På torsdag, 27 oktober, är det dags för SoFo night igen. Det innebär att det hunnit bli den sista torsdagen i månaden och då håller vi öppet till klockan 21. Den här torsdagen gästas vi av Anna, Emma och Katarina som bjuder på cello, gitarr, stämsång och lågmälda kärleksförklaringar. Det här är en unik spelning som inte får missas! Det är också sista chansen för dig att köpa konst av Kim, då utställningen flyttar till Beyond Retro till helgen. Kreatören Stickan har fyllt på med nya smycken och mössor som inte är av denna värld.

För er som var på vårt rättvisefika i förra veckan är det inget nytt att vi säljer skor från Ethletic numer. Vågar du vänta till våren med att handla? I showroom har vi en fin samling hitops. Vi som har varit med ett tag vet att de funkar året om, men ibland kan det vara bra att ha något att alternera med. För det var ju det här med snön… Du missar väl inte Novacas Edward som finns i storlekarna 39–46. Eller Trail från Cri de Coeur som finns i storlekarna 36–41?
Våldssnygga Nebula blir din för endast 1 199 kr. Foto: Cri de Coeur.

Våra öppettider på Bondegatan 16 är som vanligt torsdag–fredag kl. 12–17, lördag kl. 12–16. Ett stenkast därifrån, i den kreativa smältdegeln Basar Under i Skrapan hittar du delar av vårt sortiment varje lördag kl. 12–18. Och du, du har väl blivit medlem? Om inte annat så får du ju 5 % rabatt på alla dina köp hos oss då.
Vi ses i veckan!
/Nina och Green Laces

onsdag 19 oktober 2011

Kaffedarret

Vilken dag! Som ett enda långt kafferep. Morgonmyset i showroom innehöll många intressanta diskussioner och härlig coachning i tidsstyrning och hälsa. Jag fick en hel del tänkvärda tips. Fikat från Goodstore smakade ljuvligt och marschallerna lyste upp i höstrusket.



Eftermiddagen tillbringade jag hos fantastiska översättningsbyrån Translator Scandinavia och där blev det ännu mera kaffe och choklad.

Nu har posten äntligen levererat vackra skor från Cri de Coeur, så de ska väl också ha sig något att dricka när de har rest så långt. Eller hur? Förbeställ gärna ditt par via e-post. E-butiken uppdateras så fort kaffedarret lagt sig.

Trevlig eftermiddag!
/Nina

tisdag 18 oktober 2011

For the fans

Idag har vi fått tre lovsångsmejl. Tre! Det var hundra procent av de paket som levererades med post till kund idag. Om jag kunde skulle jag gå ner i spagat av glädje, men istället får jag nöja mig med att dansa en liten dans och ropa tjoho i mitt kök. Att våra kunder ska bli nöjda är ju det primära målet med vår verksamhet och själva förutsättningen för att vi ska kunna växa och göra så att fler människor får upp ögonen för hur bra animaliefria kläder är. För att fler ska kunna njuta fullt ut av sina nya vrålsnygga skor med vetskapen om att skorna har tillverkats utan att någon annan varelse farit illa. För att fler ska kunna handla med gott samvete.

Du som kund är mycket speciell för oss och vi vill att du ska veta det.

Imorgon är det ju som sagt omtänksamt förmiddagsfika hos oss och vi presenterar nya vänner i hyllan - Ethletic. Kom till vårt showroom mellan kl 10 och 11 imorgon och handla ett par Ethletic för 549 kr. Det enda du behöver göra är antingen
- gilla vår Facebook-sida och checka in hos Green Laces med Facebook Places
eller
- mejla oss och få ett hemligt lösenord

Om du är nyfiken är det okej att välja båda alternativen. Det viktigaste är att du kommer och deltar i vårt världsrekordförsök. För ingen vill väl missa att se ut som en idolsnygging? Och vem i hela fridens namn riskerar att missa ett fat med rättvisemärkta kakor från Goodstore?
Bild: Doves Farm Organic

Bild: Doves Farm Organic


Varmt välkomna!
/Nina



måndag 17 oktober 2011

Fairtrade mania på onsdag!

Vi tycker det är viktigt att det vi handlar har framställts med omtanke om andra varelser och om planeten i stort. Det gäller de kläder vi har på oss såväl som det vi stoppar i munnen. Vi tycker det är viktigt att handla ansvarsfullt och vi tror också att vi alla blir gladare och nöjdare med livet på det sättet. Det är drivkraften bakom Green Laces och det är därför vårt utbud ser ut som det gör. Vi tror att veganska produkter med en hög miljö- och rättviseprofil är nyckeln till framgång.

Så det tog inte många sekunder för oss att anta utmaningen från Fairtrade Sverige och hoppa på deras kampanj Fairtrade Challenge. Vi bidrar med att bjuda in er alla och era vänner på fika onsdagen den 19 oktober kl. 10-11. Platsen är förstås Green Laces showroom på Bondegatan 16 i Stockholm. Dagen till ära presenterar vi en ny vän i skohyllorna. Genomschysta Ethletic finns nu representerade i sortimentet och först ut är fyra finfina hi cuts.
Svart/svart, 599 kr

Svart/vit, 599 kr

Röd/vit, 599 kr

Vit/vit, 599 kr
De rättvisemärkta skorna är tillverkade i ekologisk bomull och sulorna är i 100 % naturligt gummi.

Gör som flera av våra vänner och anta rättviseutmaningen du med. Översättningsbyrån Translator Scandinavia bjuder på eftermiddagsfika i sina lokaler på Södermalm i Stockholm mellan kl. 14 och 15, så ta en sväng förbi där också, vetja. Även Prorespektera i city fikar rättvisemärkt dagen till ära. Känner du till fler?

/Nina

lördag 15 oktober 2011

För världens barn i Årsta

Idag har vi med våra skor till Hållbart & Njutbart i Årsta. Där bjuder man på musik, ekologiska maträtter och bakverk och så samlar vi in pengar till världens barn. Målet är 10 000 kronor. Kom förbi och umgås, vetja! Ta med dig dina växelpengar som ligger och skräpar på nyckelhyllan. De passar bättre i våra bössor.

För dig som inte kan röra dig från Södermalm i Stockholm, rekommenderar vi urmysiga Basar Under. Showroom är obemannat idag, men vi lovar att återgälda dig till veckan. Big time.

Ha det vackert idag!
/Nina

torsdag 13 oktober 2011

Nyhetsbrev 10/2011


Vilken höst! Ni har verkligen gjort ett kanonjobb med att sprida ordet och det strömmar kunder till Green Laces. Vetgiriga, petiga och alldeles, alldeles underbara kunder. Ni bryr er om vad ni har på er, ni bryr er om hur de som gjort era kläder har det och ni bryr er om hur våra barnbarn kommer att ha det. Omtanken är den vackraste tanken.

Hållbart & Njutbart är ett café i Årsta i Stockholm som har omtanke som ledord. De är jättebrydda om miljö, hälsa och en hållbar livsstil. Och så är de måna om att vi ska ha kul också! Vi tvekade inte en sekund när vi blev bjudna att medverka på deras event nu på lördag, 15 oktober. Då bjuds det på lajvmusik, grillning och trivsel ända till kl. 18. Caféet utlovar som vanligt ett rikt vegetariskt utbud. Green Laces finns på plats med delar av vårt sortiment kl. 14–17. Som vanligt är det bäst att du hör av dig innan om du vill att vi tar med oss någon särskild modell och storlek.

Du har väl inte missat att vi fått in vinterskor? Fjolårets megasuccé Ice Patrol tipsas bli en storsäljare även i år. Se till att du beställer ditt par redan idag, så att du säkert inte blir utan. Ni som läst om den hemska tillverkningen av Uggs ska dock inte tro att ni behöver kompromissa med er önskan om att vara snygg och varm om tassarna. Green Laces har schysta varianter både i naturfärgatbrunt och svart.

Ingen har väl missat att vi nu finns representerade på ett ställe till i Stockholm? Lördagar finns delar av vårt sortiment också på ultramysiga Basar Under i Skrapan. Missa inte Stockholms mest intressantaste atmosfär och träffa fantastiska kreatörer varje lördag kl. 12–18.
/Nina

PS. I nästa vecka ses vi redan på onsdag. Stay tuned for more news shortly.



måndag 10 oktober 2011

Veganpannkakor för Förortsmorsan

Efter en helg fylld av engagerande samtal, rekordstor försäljning och våldsamma mängder scrambled tofu, är det lite härligt att ägna en gråmulen dag åt pappersarbete och e-butiksuppdatering. Idag får vi nya leveranser från Vegetarian Shoes och lite senare i veckan från Cri de Coeur.

Visst är du väl medlem i Djurens Rätt? Om inte, så vill jag gärna slå ett slag för denna hårt arbetande och seriösa förening som arbetar brett. Som medlem får du dessutom rabatt hos oss när du handlar. Och som om detta inte vore nog, sa hon med TV-shopröst, i den eminenta medlemstidningen kan du dessutom läsa krönikören Förortsmorsan som skriver om hur det är att leva med två små veganbarn. Hur gör de på förskolan? På skolan? Hur tacklar de kalas och fiskdammar fulla av gelatin?

Förortsmorsans måndagkvällar innebär dansskola för 6-åringen och för att hon och 3-åringen ska kunna äta i farten, bjuds det på proteinpannkakor, eller helst plättar, på t-banan. Med lite frukt blir det här ett toppmål. Testa själv!

Quinoapannkakor
(smeten lämpar sig allra bäst för plättar, faktiskt)
1 dl quinoaflingor (Tack underbara Goodstore för att ni har dem i sortimentet igen!)
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kokta röda linser (koka linserna extra länge, så syns det inte ett spår av dem i smeten sedan)
1 dl rågsikt (inga problem att byta ut mot vetemjöl)
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
lite socker (gärna med vaniljsmak)
0,5 dl rapsolja eller smält mjölkfritt margarin
6-7 dl växtmjölk (soja-, havre- eller rismjölk är perfekt)
Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå och svälla en timme om du har tid. Pannkakorna håller ihop bättre då.  Servera med bärmos, frukt, sylt, jordnötssmör eller glass om du inte ska äta på språng.

Våga vego och vinn livet!
/Nina


fredag 7 oktober 2011

Is och öken


Många var vi som förra säsongen jagade überpraktiska Ice-Patrol från Vegetarian Shoes. Ett par rejäla kängor som står pall vinterns vedermödor, men som samtidigt är nätta i utseendet. Dessutom kan du oavsett väglag vara säker på att slippa halka, då de har fiffigt utfällbara broddar. På måndag får vi in den första leveransen och de kommer att gå åt fortare än vi hinner säga vegansko, så se till att du beställer ditt par idag. Nästa lass kommer sedan inte förrän i början av november.

Milo från Novacas var förra årets komet och eftersom den fortfarande är så älskad, har vi tagit in den igen. Som vanligt så är upplagan begränsad, så jag vill verkligen uppmana dig att hugga ett par snabbt.
Jag gillar inte att favorisera, men om jag måste välja danspartner för ikväll, så blir det utan tvekan Nemo. Han är mjuk och följsam, stiligt uppklädd utifrån och in (spana in det tweedmönstrade innerfodret!) och han är trygg och stabil i sulan. Nemo finns i svart och brunt, i storlekarna 39-45 och än så länge endast i showroom på Bondegatan 16. Inom kort kommer han upp i  e-butiken också, men för tillfället får du hålla tillgodo med de här bilderna.
Nemo brun, 1 650 kr

Nemo svart, 1 650 kr


Du vet väl att Green Laces numera finns representerade på Basar Under i Stockholm också? Där säljer vi imorgon Kristenökenkängorna och Boulder boot. Titta förbi där någon gång mellan kl. 12 och 18 varje lördag ända fram till jul.

Njut nu av helgen och kom och hälsa på imorgon. Ikväll tänker jag njuta av att drömma om att öppna ett veganskt varuhus över en kopp citronte och en (eller två) Bonbarr.

/Nina

torsdag 6 oktober 2011

Fuluggs vs finuggs

Ibland känns livet bara så svårt. Hur kan man bara göra så här? När man på ett mycket bättre sätt kan göra så här? Snälla värld, ska vi inte bara försöka vara lite schystare?
/Nina

tisdag 4 oktober 2011

Greetings, my autumn darlings!

Lycka kan vara att få vegansushi från bästa Mamma i Hökarängen. Lycka kan också vara att få dela en astronomiskt stor vegankanelbulle över en stark kopp kaffe. Lycka kan även komma i form av fem jättepaket med veganskor i storlekarna 39-46.

Total bananaseufori råder hos Green Laces idag när vi fick alla tre önskningarna uppfyllda inom loppet av en och samma timme. Och vad gör man när det kommer långväga, efterlängtade gäster och knackar på dörren? Jovisst. Vi bjuder dem sitta ner på ett glas.

Chilenskt cykelvin! Hur Nina är inte det?

Skorna finns på display på Bondegatan 16 i Stockholm från och med imorgon. För att din storlek säkert ska finnas i det lagret, bör mejla oss dagen före ditt besök. Förbeställda skor skickas ut idag.

Soliga sprallhälsningar
Nina






Inte ropa hej, inte ropa hej, inte ropa hej...

...men Posten ringde just och sa att de faktiskt tänkte leverera de Novacas-skor vi väntat på i flera veckor. Hjärtat rusar och det bultar i tinningarna. Please, låt det vara sanning! Vi har så många kunder som mejlat, ringt och twittrat för att få veta när de ska få sina efterlängtade Milo eller Edward och nu kanske vi äntligen får göra dem så där glada som vi vill. Ni har sannerligen visat en gammelfarmors tålamod! Fortsättning följer.
/Nina

lördag 1 oktober 2011

Vegetariska världsdagen

Det är någon som bestämt att den 1 oktober är vegetariska världsdagen. En dag då organisationer och samhällsinstitutioner kan passa på att prata lite extra om en vegetarisk livsstil och vad det innebär att leva med inställningen att djur inte är handelsvaror. Och kanske framför allt - anledningen till varför man tycker det är ett klokt beslut.

Några som tycker att en vegetarisk livsstil skulle lindra vår planets astmaattacker och förbättra dess tarmflora är eminenta och hårt arbetande Svensk mat- och miljöinformation. Nej, räds icke namnet. Det här är en superseriös och samtidigt supersvängig förening som fler skulle ha glädje av att engagera sig i. Och hallå, medlemsskapet kostar mindre än en sojalatte.

I showroom idag är det förstås lite extra piffigt. Vi bjuder på extrafina kakor från Kakbokens  egna sortiment och det kan hända att dina smaklökar kommer att lura hjärnan att det är jul.

Green Laces har också glädjen att presentera ett nytt samarbete med undersköna, underbara Basar Under. Ett litet urval skor kommer att finnas där för försäljning varje lördag kl. 11-18. Titta förbi där före eller efter ditt besök hos oss på Bondegatan 16. Våra öppettider är som vanligt kl. 12-16.

Slutligen måste jag väl erkänna för er som hänger med. Skorna från Novacas sitter fast i Länna utanför Stockholm sedan igår kväll trots språngmarscher, hundra telefonsamtal och arga lappar. Jag fick inte tag i dem! Men på måndag, då ni!
/Nina