lördag 12 maj 2012

För det är du värd!

Vi är glada över att fler och fler upptäcker skönheten med att välja veganskor. För omtanken om djuren, för omtanken om planeten, för omtanken om sitt eget välmående. Det är helt enkelt sexigare att välja veganskt! Att välja en jättegrön vegankost visar Kris Carr oss i sin härliga bok (och här snackar vi tonvis med klorofyll rakt ner i kistan!), men många av oss vill kanske ha lite mer lagad mat, åtminstone till vardags. Kan ni tänka er hur glad jag blir av att läsa sådant här? Våga välja vego vänner!

Så här mysigt hade vi det hos oss på Hökens gata idag. World Fair Trade Day!

Ha en riktigt skön lördagkväll!
Värme från Nina

En hurralördag har börjat

Idag är det lördag och i området kring Katarina kyrka och Mosebacke anordnas Katarina kvartersdag med massa skoj för alla åldrar. Vi hoppas att många av er ska passa på att gå förbi vår fina butik på Hökens gata 7 där vi också idag, så länge det inte regnar, bjuder på en finfin loppis. Bara riktigt fina grejer från våra egna gömmor och på ställningarna hittar du bland annat en smaragdgrön festblåsa, ljusbruna platåstövlar från 70-talet och flera märkesplagg för barn i nyskick.

Idag är det också World Fair Trade Day och vi lyfter upp detta i butiken. Vi på Poplin tycker att vi ska betala för oss, vilket också innebär att vi betalar för det arbete som utförs även om det görs i sk "utvecklingsländer". Därför säljer vi inte skor från tillverkare som slår sina arbetare, utan istället säljer vi Ethletic som är en genometisk sko i ekologisk bomull som är minst lika snygg. Vi vill lyfta upp det positiva med att handla Fair Trade och bjuder på flera sorters rättvisemärkt choklad i butiken idag.



En inte-missa-dag, vänner!

Min glädje förstärks förstås av att få sådana här mejl av en kund som just fått sin skoleverans av oss:
"...jag blev så glad när jag öppnade förpackningen. Fin kartong, omsorgsfull paketering, och framförallt så är skorna fantastiska! Tack för mycket bra service!"


Det betyder så mycket och jag blir så hjärtans glad!

Med hopp om en dag fylld av mer värme
Nina

onsdag 9 maj 2012

Vårnyheter!


Lily från Neuaura
Nu är våren här på riktigt och skorna med den! Neuaura imponerar stort med sina mjuka gummisulor och vackra detaljer. Den på förhand stort efterfrågade Ivy är en elegant bassko till vårens och sommarens  vardagsaktiviteter. För dig som, precis som vi, älskar att sätta guldkant på tillvaron har vi ett exklusivt antal sandalettklackar i trendig petroliumgrönt i form av Clove.

Även Cri de Coeur har satsat på funktionalitet i vår – självklart förförisk sådan. Snygga måste-ha-skor ser vi i svarta och lattefärgade Fox. Djuriskt trendiga Native är redan buren och älskad av flera av er.


För dig som kan komma till Stockholm den närmaste tiden väntar många spännande trivseltillfällen. Närmast nu på torsdag, 10 maj, har vi kvällsöppet på Hökens gata 7 då Orkan Lia lanserar sin nya herrkollektion.  Vi har självklart också ett jättefint erbjudande för kvällen, så missa inte att komma. Du kommer att kunna göra härliga fynd i storlek 39-46!
Nu på lördag är vi med och firar World Fair Trade Day och Poplin kommer att skjuda av aktiviteter och dofta av härligt rättvisefika. Samma dag anordnas Katarinakvartersdag och mycket spännande försiggår i våra kvarter. Vik alltså lördagen för en Söderpromenad och titta förbi hos oss!
Fairtrade12maj.gif
Vad vore våren utan Vegomässan? Äntligen är mässan tillbaka i Stockholm och vi ska självklart vara med. Se till att du hör av dig och förbokar de skor du vill ha så att du säkert inte går tomhänt från mässan.


Hurra för våren!
Varma hälsningar
Nina