torsdag 31 oktober 2013

Happy halvdag!

Är det så att folk fortfarande jobbar halvdagar? Du vet, så där dagen före helgdag. Jag fick hicka när vi på jobbmötet igår pratade om kommande helg. "På fredag stänger vi ju klockan 17". What?

På lördag är det alltså Alla helgons dag - den (kristna) högtid i Sverige som för bara några år sedan förknippades med:
1. Tjoho, höstlov. Nästa gång vi är lediga är det jul!
2. Vi går tysta till kyrkogården och tittar på ljuslyktor.
3. Tjoho, halvdag på fredag!

Jag gjorde en minienkät i närområdet och frågade vad personerna tänkte på när de tänkte på Alla helgons dag-helgen. Resultatet av den låter ungefär så här:
1. Öh va? Menar du hälouin?
2. Allahelgon, är det typ meze-mat?
3. Eftersom min man slutar tidigt så tänkte vi åka ut till landet. Sååå härligt.

Ingen av oss verkar ha feeling för vad vi ska göra med den här helgen, så jag tänker att vi väl fortsätter att göra det vi gillar och vi gör det utan att göra livet surt för andra.

Tips på mat som gör planeten lite bättre hittar du här.
Tips på underbara nyheter för Stockholm som du kan fira på lördag.
Tips på nedsatta varor som gör dig ännu snyggare hittar du här och här och här.

Öppettiderna på Hökens gata de närmaste dagarna
Fredag 1 november: 12-17
Lördag 2 november: 12-16
Söndag 3 november: 12-16

Du vet väl att du också kan köpa animaliefria vantar och mössor hos oss på Hökens gata? Mandalou levererar dessutom stans sötaste babyskor.
Foto: Mandalou 
Värme,
Nina



fredag 11 oktober 2013

Vinn fribiljetter till Eco Now 2013

Nu på lördag, 12 oktober, hittar du oss på Eco Now i Stockholm. Vi ställer ut tillsammans med en mängd andra ekoaktörer – cykeltillverkare, hudterapeuter, tryckerier – alla deltar vi för att få fler att hitta ekotänket i vardagen.

Vi tar med oss flera sko- och väskmodeller och en hel del accessoarer från våra samarbetspartner i butik Poplin. Priserna på våra mässvaror kommer förstås att få dig att gå i spinn, så se till att ta dig till mässan och handla på dig det du spanat in tidigare. I vår monter kommer du också kunna prova och köpa vårt ekologiska smink från ECO Minerals. De 20 första besökarna i vår monter bjuder vi på en exklusiv goodiebag.




Men va? Har du ingen biljett? Lugn, bara lugn. Vi lottar ut 3 fribiljetter. Allt du behöver göra är att dela med dig av ditt bästa och enklaste tips för en miljövänligare vardag i en kommentar här nedan. Se till att du gör det före kl 18, den 11 oktober. Vi tillkännager vinnarna här kl 19 i afton och de lyckliga får sin biljett via e-post.

Hurra, nu är det fredag! Ses imorgon!
Värme,
Nina